Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΑΔΕΔΥ: Θα διεκδικήσουμε συνδικαλιστικά τα Δώρα
[Euro2day]: ΑΔΕΔΥ: Θα διεκδικήσουμε συνδικαλιστικά τα Δώρα

[Euro2day]: ΑΔΕΔΥ: Θα διεκδικήσουμε συνδικαλιστικά τα Δώρα

Μη αναμενόμενη κρίνεται από την ΑΔΕΔΥ η απόφαση του ΣτΕ για τα δώρα στους δημοσίους υπαλλήλους. Ζητάμε επανανομοθέτηση δηλώνει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δ. Μπράτης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι αναζητούν νέα συνδικαλιστικά «όπλα».

“Παγωμένη” ήταν η πρώτη αντίδραση εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε τελικά, ως συνταγματική την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος άδειας στον δημόσιο τομέα . Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δ. Μπράτης, αντιπρόεδρος της Ένωσης, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα συνεχίσουν να διεκδικούν με κάθε συνδικαλιστικό μέσο την επαναχορήγηση των δώρων και θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να τα επανανομοθετήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Μπράτη, για την ΑΔΕΔΥ η δικαστική διεκδίκηση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα επιπλέον μέσο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση για τη χορήγηση των δώρων. “Έχουμε συνηθίσει στις απορριπτικές αποφάσεις από το ΣτΕ” δήλωσε χαρακτηριστικά για να υπογραμμίζει ότι η ΑΔΕΔΥ ζητεί την επανανομοθέτηση από το υπουργείο Οικονομικών, του συνόλου των 13ου και 14ου μισθού. “Κι όταν λέμε δώρα εννοούμε έναν μισθό τα Χριστούγεννα, 50% του μισθού το Πάσχα και 50% ως επίδομα άδειας, κι όχι τα κουτσουρεμένα επιδόματα που χορηγεί η κυβέρνηση μια βδομάδα πριν τις εκλογές” επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν καθολικά, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν αναδρομικά τα ποσά που αντιστοιχούν στα δώρα και τα επιδόματα άδειας που καταργήθηκαν από το 2013.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!