Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Adecco: Μία στις δύο εταιρείες θα πλήρωνε περισσότερο για να βρει ταλέντα
[Euro2day]: Adecco: Μία στις δύο εταιρείες θα πλήρωνε περισσότερο για να βρει ταλέντα

[Euro2day]: Adecco: Μία στις δύο εταιρείες θα πλήρωνε περισσότερο για να βρει ταλέντα

Ακόμη και πάνω από το 16% του μέσου όρου της αγοράς θα έδινε το 50% των επιχειρήσεων για να προσλάβει κάποιο ταλέντο. Μικρότερο το ενδιαφέρον για διακράτηση κάποιου ταλέντου που ήδη εργάζεται στην επιχείρηση.

Tο 50% των ελληνικών εταιρειών είναι διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα για να προσελκύσει τα κατάλληλα ταλέντα, ενώ το 33% αυτών μπορεί να πληρώσει ακόμα και πάνω από 16% του μέσου όρου της αγοράς.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της πρώτης ετήσιας έρευνας τάσεων προσέλκυσης κι επιλογής προσωπικού που διενεργήθηκε από την Adecco Ελλάδας σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρωτοπόρες σε αυτή την τάση έρχονται οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, 41%-42% των οποίων δηλώνουν πως θα πλήρωναν ποσά μεγαλύτερα κατά 16% και άνω του μέσου όρου για να προσελκύσουν τα ταλέντα. Οι μεγαλύτερες εταιρείες είναι πιο συγκρατημένες: λόγω ονόματος και σταθερότητας φαίνεται πως θεωρούν ότι μπορούν να προσελκύσουν ταλέντα χωρίς να ξεφύγουν από τον μέσο όρο της αγοράς.

Ανεξαρτήτως μεγέθους εταιρείας πάντως, στα τμήματα Πληροφορικής, Πωλήσεων και Ανάπτυξης Αγοράς, οι εταιρείες στην πλειοψηφία τους προτίθενται να πληρώσουν περισσότερο για να προσελκύσουν τα κατάλληλα στελέχη.

Στην επιλογή ανθρώπινου δυναμικού, οι παραδοσιακές στρατηγικές που ακολουθούν οι εταιρείες, όπως η προσωπική συνέντευξη βάσει βιογραφικού ή βάσει δεξιοτήτων, εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών τους με ποσοστά που φτάνουν το 80% και 78% αντίστοιχα. Ωστόσο, οι εταιρείες φαίνεται πως εμπλουτίζουν τις μεθόδους τους με σύγχρονα μέσα που αξιοποιούν την τεχνολογία, όπως για παράδειγμα η διενέργεια συνεντεύξεων με τη χρήση πολυμέσων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!