Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αχτσιόγλου-Φωτίου παίρνουν… σκυτάλη για εργασιακά και πρόνοια
[Euro2day]: Αχτσιόγλου-Φωτίου παίρνουν… σκυτάλη για εργασιακά και πρόνοια

[Euro2day]: Αχτσιόγλου-Φωτίου παίρνουν… σκυτάλη για εργασιακά και πρόνοια

Που θα κριθεί η διαπραγμάτευση του υπουργείου. Τα θέματα που μπορούν να παραπεμφθούν στο μέλλον. Η πρόταση της ΕΣΕΕ για τις κλαδικές συμβάσεις και οι διαφοροποιήσεις για το μέλλον του ΟΜΕΔ. Ολοήμερες σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Να κλείσει την πλειοψηφία από τα τουλάχιστον 16 προαπαιτούμενα που αφορούν τις συντάξεις, τα εργασιακά και την πρόνοια και απομένουν για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης, με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες, κοινωνικές και πολιτικές, αναμένεται να επιδιώξει σήμερα, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου (φωτ.), κατά τη συνάντηση που θα έχει με τους επικεφαλής των δανειστών.

Σήμερα οι διαπραγματεύσεις είναι ολοήμερες και ξεκινούν από τα φορολογικά θέματα και περιλαμβάνουν επίσης φορολογικά, δημοσιονομική διαχείριση, επιχειρηματικό περιβάλλον & Αγορές Προϊόντων αλλά και χρηματοπιστωτικά θέματα.

Στα εργασιακά, στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν το θέμα της διαιτησίας και της αντιπροσωπευτικότητας των κλαδικών συμβάσεων. Πρόκειται για δύο θέματα που πιθανές αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο ενδέχεται να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε σχέση με το μέλλον των εργασιακών σχέσεων στη μετά-μνημονιακή εποχή.

Ήδη, η μελέτη που έχει στα χέρια της η υπουργός και αφορά την λειτουργία της διαιτησίας και της μεσολάβησης, θέτει ως ασπίδα στη σημερινή λειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) το Σύνταγμα, με τη ΓΣΕΕ να συντάσσεται με όλες τις προτάσεις του πορίσματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!