Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Ξεκινά η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου
[Έθνος]: Ξεκινά η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου

[Έθνος]: Ξεκινά η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου


Σε τροχιά εφαρμογής μπαίνει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, η τεράστια βάση δεδομένων στην οποία θα συμπεριληφθούν αναλυτικά στοιχεία για όλα τα περιουσιακά στοιχεία -ακίνητα, κινητά και άυλα- που κατέχουν οι Eλληνες φορολογούμενοι

Το e-Ρeriousiologio που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017 θα είναι το νέο όπλο των φορολογικών Αρχών για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των υποθέσεων παράνομης προσαύξησης περιουσίας και της εφαρμογής του «πόθεν έσχες» στους φορολογουμένους.

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το έργο «υλοποίηση πλήρους ηλεκτρονικού περιουσιολογίου – e-Periousiologio» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ξεκινά η δημιουργία του.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 482.668 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα κληθεί να δηλώσει σχεδόν τα πάντα. Από καταθέσεις και ομόλογα έως μετρητά, σπίτια, αυτοκίνητα και δρόμωνες ίππους.

Το e-Periousiologio:

• Θα «επικοινωνεί» με όλα τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αλλά και με άλλους φορείς του Δημοσίου ακόμα και στην περίπτωση που τα αρχεία δεν τηρούνται μηχανογραφικά

• Θα έχει δυνατότητες άμεσων διασταυρώσεων. Βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων θα εντοπίζονται οι περιπτώσεις όπου εμφανίζονται αδικαιολόγητες αποκλίσεις, ώστε να στοχεύονται πιο αποτελεσματικά οι φορολογικοί έλεγχοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!