Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Θα προστατέψουμε την ελεύθερη μετακίνηση των τραπεζιτών
[Έθνος]: Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Θα προστατέψουμε την ελεύθερη μετακίνηση των τραπεζιτών

[Έθνος]: Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Θα προστατέψουμε την ελεύθερη μετακίνηση των τραπεζιτών


Η βρετανική κυβέρνηση θα επιτρέψει στους μετανάστες με υψηλά προσόντα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εργάζονται στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, να μετακινούνται ελεύθερα μετά το Brexit, δήλωσε την Τετάρτη ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

Επαναλαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις για την προστασία των τραπεζιτών και των εργαζομένων στο City μετά το δημοψήφισμα, ο κ. Χάμοντ υποστήριξε πως η προστασία των μεταναστών με υψηλά προσόντα «δεν είναι το πρόβλημα».

«Όταν η κοινή γνώμη λέει πως έχει πρόβλημα με τη μετανάστευση, δεν μιλάει για τους καθηγητές πληροφορικής, τους χειρούργους ή τα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο ίδιος επισήμανε πως δεν γνωρίζει κανέναν έλεγχο στη μετανάστευση που να εμποδίζει τις μεγάλες τράπεζες να μετακινούν εργαζομένους σε διαφορετικές μονάδες, τονίζοντας «πως αυτό είναι θεμελιώδες για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!