Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Βόζεμπεργκ: Δυσκολία στη συζήτηση για το χρέος εξαιτίας εκλογών σε χώρες της ΕΕ
[Έθνος]: Βόζεμπεργκ: Δυσκολία στη συζήτηση για το χρέος εξαιτίας εκλογών σε χώρες της ΕΕ

[Έθνος]: Βόζεμπεργκ: Δυσκολία στη συζήτηση για το χρέος εξαιτίας εκλογών σε χώρες της ΕΕ


Την εκτίμηση ότι στην παρούσα πολιτική συγκυρία «υπάρχει μεγάλη δυσκολία» να προχωρήσει η συζήτηση, μεταξύ των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, όσο και μία πρωτοβουλία της ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση στη χώρα, διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Bόζεμπεργκ.

«Αν θέλουμε ρεαλιστικά να δούμε τα πράγματα, επειδή επίκεινται εκλογές στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία το δημοψήφισμα μέσα στο 2017, φοβούμαι ότι δεν θα το δεχθούν. Ακόμη και η σημερινή προτροπή ή πρόταση της ΕΚΤ για μία πιθανότητα -με πρωτοβουλία του Ντράγκι- ποσοτικής χαλάρωσης στην Ελλάδα περνάει μέσα από τη συναίνεση και την έγκριση των Ευρωπαίων. Και εκεί φοβούμαι ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία», ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ, μιλώντας στο Πρακτορείο fm.

«Όλα εσωστρέφονται και κοιτούν τις ισορροπίες, που έχουν να αντιμετωπίσουν ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων και επειδή κι εμείς δεν έχουμε ένα ισχυρό χαρτί που να λέγεται π.χ. ότι τις ιδιωτικοποιήσεις τις προχωρήσαμε στο 85%, τα φορολογικά μέτρα είναι μπροστά μας, αυτά που έχουμε υπογράψει, τα εργασιακά, στα οποία περιλαμβάνονται και ομαδικές απολύσεις και κατώτατος μισθός και συνδικαλιστικά ζητήματα είναι μπροστά μας», πρόσθεσε, εκφράζοντας αμφιβολία «αν είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να τις λάβει αυτές τις αποφάσεις».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!