Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Βήμα προς την κτηματογράφηση η ανάρτηση των δασικών χαρτών
[Έθνος]: Βήμα προς την κτηματογράφηση η ανάρτηση των δασικών χαρτών

[Έθνος]: Βήμα προς την κτηματογράφηση η ανάρτηση των δασικών χαρτών


Ειδικό τέλος ύψους 20 έως 3.600 ευρώ, ανάλογα με την έκταση του οικοπέδου, θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες που θα θελήσουν να υποβάλουν αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες, οι οποίοι ξεκίνησαν να αναρτώνται από χθες.

Επειτα από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την ανάρτηση δασικών χαρτών σε 33 περιοχές της χώρας έως και τις 10 Φεβρουαρίου, οι οποίες καλύπτουν έκταση 46,8 εκατ. στρεμμάτων.

Στόχος είναι μετά τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, τον ερχόμενο Ιούλιο να υπάρχουν στην Ελλάδα οι πρώτοι κυρωμένοι δασικοί χάρτες που θα καλύπτουν σημαντική έκταση της επικράτειας. Η πρόοδος των δασικών χαρτών αποτελεί και ουσιαστική προϋπόθεση για την κτηματογράφηση της χώρας, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020.

Με την ανάρτηση και την κύρωση των δασικών χαρτών θα επιτευχθεί ο σαφής καθορισμός των περιοχών που αποτελούν δάση και δασικές εκτάσεις.

«Θα αποσαφηνιστούν οι χώροι που ισχύουν και εφαρμόζονται οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας θέτοντας τέλος στην αμφισβήτηση και την ανασφάλεια περί αυτών και λειτουργώντας προς όφελος του πολίτη και της προστασίας του περιβάλλοντος», σημειώνει το υπουργείο.

Οι πρώτοι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν χθες αφορούν τις περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Καβάλας, Μεσσηνίας και Ηλείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!