Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Βαθαίνει το χάσμα στον δικαστικό κλάδο
[Έθνος]: Βαθαίνει το χάσμα στον δικαστικό κλάδο

[Έθνος]: Βαθαίνει το χάσμα στον δικαστικό κλάδο


Με γεωμετρική πρόοδο και σε καθημερινή πλέον βάση οξύνεται η αντιπαράθεση στους κόλπους της Δικαιοσύνης για τη νέα δικαστική ένωση και την αύξηση των ηλικιακών ορίων, καθώς και οι δύο αποκρούστηκαν με παρέμβαση ακόμα και πρώην επί μακρά θητεία προέδρων, δικαστικών και εισαγγελικών ενώσεων.

«Θλίψη, ανησυχία και προβληματισμό» εξέφρασαν για την ίδρυση της νέας «Ενωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων» (ΕΑΑΔΕ) οι πρώην πρόεδροι της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Κων. Λυμπερόπουλος, Δημ. Κυριτσάκης (επίτιμοι αντιπρόεδροι Αρείου Πάγου), Χ. Αθανασίου (αρεοπαγίτης ε.τ., πρώην υπουργός Δικαιοσύνης) και ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασ. Μαρκής, υπογραμμίζοντας ότι για τα ηλικιακά όρια «υπάρχει σαφής απαγορευτική ρύθμιση».

Ωστόσο, η πρόεδρος ΑΠ, Β. Θάνου επιμένει και στη δυνατότητα αύξησης των ηλικιακών ορίων με το ισχύον Σύνταγμα κάτι που απέκρουσαν σε ψήφισμα και οι εισαγγελείς. Οι πρώην πρόεδροι των ενώσεων προειδοποιούν ότι «ο κατακερματισμός και η διαίρεση του κλάδου μόνο βλαπτική θα είναι για τους ταγούς της απονομής της δικαιοσύνης» και ότι «ενδεχομένως θα αποτελέσει και θρυαλλίδα διάσπασης και για άλλους βαθμούς δικαιοδοσίας».

Φόβοι αποδυνάμωσης
Σε κοινή αιχμηρή επιστολή τους, απευθυνόμενοι στους δικαστικούς λειτουργούς που σκοπεύουν να στελεχώσουν τη νέα ένωση εκφράζουν την πίστη ότι «δεν θα θελήσουν, έστω και λίγοι, να επωμιστούν το βάρος και την ευθύνη αποδυνάμωσης των ευπρόσωπων και κραταιών ενώσεών μας, θυσία στον βωμό σκοπιμοτήτων και παροδικών επιδιώξεων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!