Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Βαρυσήμαντη παρέμβαση Ντράγκι: Λύση τώρα για το χρέος
[Έθνος]: Βαρυσήμαντη παρέμβαση Ντράγκι: Λύση τώρα για το χρέος

[Έθνος]: Βαρυσήμαντη παρέμβαση Ντράγκι: Λύση τώρα για το χρέος


Σε παρέμβαση-τομή στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι: «Μεγάλη πρόοδος έχει συντελεστεί από τον ελληνικό λαό τους τελευταίους μήνες. Είναι πολύ σημαντικό αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση δεύτερης αξιολόγησης, για την οποία υπάρχουν καλές προοπτικές. Σημαντικό είναι να μη χαθεί το momentum για την απομείωση του ελληνικού χρέους» ανέφερε, χθες, ενώπιον της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι προς όφελος της Ευρωζώνης» τόνισε ο Ευρωπαίος αρχιτραπεζίτης. «Είναι προς όφελος της Ευρωζώνης, και της Ελλάδας φυσικά, να βρεθεί μια μόνιμη λύση για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» είπε ο Μ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτημα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου.

Οπως τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, οι συζητήσεις για την πρώτη σειρά των βραχυπρόθεσμων μέτρων ξεκίνησαν στη συνάντηση του Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου. «Προσβλέπουμε σε περαιτέρω συζήτηση για τα μέτρα αυτά στην επόμενη συνάντηση» είπε ο Μ. Ντράγκι, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΕΚΤ αναμένει μια συμφωνία που θα μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και τη βιωσιμότητα όσον αφορά το χρέος, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και τους βασικούς κινδύνους του προγράμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!