Τρίτη, 30 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Τσίπρας στη WSJ: Ρύθμιση χρέους χωρίς να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι
[Έθνος]: Τσίπρας στη WSJ: Ρύθμιση χρέους χωρίς να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι

[Έθνος]: Τσίπρας στη WSJ: Ρύθμιση χρέους χωρίς να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι


Υπάρχουν τρόποι ρύθμισης του χρέους χωρίς να επιβαρυνθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στη Wall Street Journal λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εαρινή Σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά την οποία θα συζητηθεί και αυτό το ζήτημα, κόντρα στις ισχυρές γερμανικές αντιρρήσεις.

Ο πρωθυπουργός επικαλείται τη δημοσιονομική προσαρμογή των επτά μνημονιακών χρόνων και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως αναφέρει ως επιχείρημα την αναθεώρηση από το ΔΝΤ των ίδιων του των προβλέψεων

«Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης», τονίζει σε άρθρο του στη The Wall Street Journal, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει στο άρθρο του ότι η Ελλάδα τελικά γυρίζει σελίδα, ωστόσο είναι ζωτικής σημασίας να ρυθμιστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους με τέτοιο τρόπο που να μην κοστίσει στους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Αναλυτικά το άρθρο:

Η πρόσφατη οικονομική κρίση έπεισε τη διεθνή κοινότητα ότι η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμη μόνο μέσω συντονισμένων ενεργειών εναντίον των προκλήσεων που θέτουν στην ανάπτυξη η εξέλιξη του δημογραφικού, οι εμπορικές ανισορροπίες και η απουσία μεταρρυθμίσεων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη άποψη ότι τέτοιοι παράγοντες ήταν απλώς θέματα μακροοικονομικών επιδόσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!