Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Τσακίρης: Δεν είπα ποτέ να πάνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη Βουλγαρία
[Έθνος]: Τσακίρης: Δεν είπα ποτέ να πάνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη Βουλγαρία

[Έθνος]: Τσακίρης: Δεν είπα ποτέ να πάνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη Βουλγαρία


«Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο» δηλώνει ο Διοικητής του ΟΑΕΕ Δ. Τσακίρης μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αναφορικά με τα όσα του αποδίδονται πως είπε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φλώρινας περί Βουλγαρίας. Σε επικοινωνία που είχε το «Έθνος» με τον κ. Τσακίρη ο ίδιος δήλωσε πως δεν ειπώθηκε από αυτόν η επίμαχη προτροπή – όποιος αδυνατεί να καταβάλλει τις εισφορές ας πάει στη Βουλγαρία.

Αντ’ αυτού είπε – όπως ο ίδιος πάντα αναφέρει – πως η συγκεκριμένη γνωστή πρακτική, για την οποία έγινε μνεία από το ακροατήριο, είναι επικίνδυνη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην μπορούν να πάρουν σύνταξη από την Ελλάδα όσοι επιλέγουν να μεταφέρουν την δραστηριότητά τους στη Βουλγαρία και άρα να δηλώνουν εκεί τα εισοδήματά τους. Όπως είναι γνωστό από 1/1/2017 οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του πραγματικού δηλωθέντος εισοδήματος και όχι επί τεκμαρτού όπως συμβαίνει σήμερα.

Σημειώνεται πως σε κάθε περίπτωση η αύξηση της εισπραξιμότητας για τον ΟΑΕΕ που στενάζει κάτω από το βάρος των ελλειμμάτων εξελίσσεται σε τεράστιο γρίφο, δεδομένου ότι ήδη 244.000 ελευθεροεπαγγελματίες έχουν διακόψει την ασφάλισή τους στον Οργανισμό, ενώ τα χρέη που βαρύνουν το χαρτοφυλάκιό του αγγίζουν πια τα 11 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!