Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Τριτοκοσμικές εικόνες στο Πρωτοδικείο Αθηνών
[Έθνος]: Τριτοκοσμικές εικόνες στο Πρωτοδικείο Αθηνών

[Έθνος]: Τριτοκοσμικές εικόνες στο Πρωτοδικείο Αθηνών


Εικόνες ντροπής, που αποτυπώνουν τα χρόνια κτιριακά προβλήματα αλλά και θέματα που αφορούν τις συνθήκες υγιεινής, κατέγραψε το «Εθνος» στις αίθουσες του Πρωτοδικείου Αθηνών μία ημέρα μετά τη μεγάλη νεροποντή της Κυριακής 27 Νοεμβρίου που έπληξε την πρωτεύουσα.

Νερά μέσα σε δικαστικές αίθουσες, πεσμένοι σοβάδες στο πάτωμα και στις καρέκλες, ακαθαρσίες, μπάζα, κατεστραμμένα μηχανήματα, σκαλοπάτια και φθαρμένες πόρτες στις εισόδους αλλά και σπασμένα τζάμια, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που καταγράψαμε σε αρκετά κτίρια που βρίσκονται στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Το «Εθνος» δέχθηκε τηλεφωνήματα με καταγγελίες για νερά που υπήρχαν μέσα σε δικαστικές αίθουσες και για σοβάδες που είχαν υποχωρήσει από το ταβάνι. Η «αυτοψία» μέσα στους χώρους του μεγαλύτερου πρωτοδικείου της Ευρώπης, σε κτίρια που μετρούν 122 χρόνια ζωής, στο οποίο μπαίνουν καθημερινά περίπου 30.000 άτομα (διάδικοι, κατηγορούμενοι, δικηγόροι, δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί), ανέδειξε τα χρονίζοντα κτιριακά προβλήματα και δευτερευόντως τις κακές συνθήκες υγιεινής.

Στις περισσότερες τουαλέτες λόγω και της δυσωδίας είναι αδύνατο ακόμη και να πλησιάσεις απέξω ενώ σε αρκετές δικαστικές αίθουσες, διάδικοι, κατηγορούμενοι και δικαστές αντικρίζουν εικόνες που δεν τιμούν τη χώρα. Λείπουν τμήματα από την ψευδοροφή, υπάρχουν σημαντικές φθορές στους τοίχους αλλά και στις εισόδους των κτιρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!