Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Τουρκικά παιχνίδια καθυστερήσεων για το Κυπριακό με την αποχώρηση Ακιντζί
[Έθνος]: Τουρκικά παιχνίδια καθυστερήσεων για το Κυπριακό με την αποχώρηση Ακιντζί

[Έθνος]: Τουρκικά παιχνίδια καθυστερήσεων για το Κυπριακό με την αποχώρηση Ακιντζί


Ποιος έφυγε πρώτος από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Το ερώτημα επανέρχεται… ως μομφή στην κονίστρα της κυπριακής διένεξης, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη στον βωμό τουρκογενών μεθοδεύσεων.

Τέθηκε στο Μον Πελεράν της Ελβετίας τον περασμένο Νοέμβριο. Επανήλθε στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης τον Ιανουάριο. Επανέρχεται και σήμερα, με την τουρκοκυπριακή πλευρά να παριστάνει το «θύμα» και να αποχωρεί… στέλνοντας την μπάλα στην εξέδρα.

Οι Τουρκοκύπριοι παίζουν καθυστερήσεις, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία νέα μεγάλη εξέλιξη-συμφωνία στο Κυπριακό πριν από το δημοψήφισμα για την υπερπροεδρία Ερντογάν στην Τουρκία στις 16 Απριλίου. Κάποιοι εκτιμούν μάλιστα ότι η όποια συμφωνία, εάν έρθει, θα έρθει το 2018, μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

Στο πιο κοντινό μέλλον, η διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό που προγραμματιζόταν για το δεύτερο μισό του Μαρτίου ίσως τελικά… να μη γίνει. «Δεν φαίνεται, όπως είναι σήμερα τα πράγματα, να υπάρχουν οι προϋποθέσεις» δηλώνει στο «Εθνος» κυβερνητική πηγή από την Αθήνα, σημειώνοντας ωστόσο ότι μέχρι τον Μάρτιο «έχουμε ακόμη πολύ ψωμί». «Δεν υπάρχει λόγος να ξαναγίνει διάσκεψη εάν πρόκειται κι αυτή να αναλωθεί στην απλή καταγραφή απόψεων. Εάν γίνει, θα πρέπει να είναι στοχευμένη για να κάνει καλό, να μην κάνει κακό» σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!