Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Θετικά μηνύματα για πλεονάσματα και χρέος
[Έθνος]: Θετικά μηνύματα για πλεονάσματα και χρέος

[Έθνος]: Θετικά μηνύματα για πλεονάσματα και χρέος


Ανεβάζουν ταχύτητα κυβέρνηση και θεσμοί για συνολική συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη ρύθμιση του χρέους, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.

Αν και τα μηνύματα των Ευρωπαίων είναι θετικά για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και τη δρομολόγηση των μέτρων για το χρέος, παραμένουν ακόμα ανοιχτά μέτωπα, με κυρίαρχα τα εργασιακά, το δημοσιονομικό κενό και το ύψος των πρωτογενών πλεανασμάτων μετά το 2018.

Χθες για πρώτη φορά δημοσίως τόσο ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, άνοιξαν παράθυρο για χαμηλότερα πλεονάσματα, ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι είναι κοντά η συμφωνία για την αξιολόγηση που θα ανοίξει τον δρόμο για τις παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Απο την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτήρισε μήνα-ορόσημο τον Δεκέμβριο και παράλληλα σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί συμβιβασμό μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Ο στόχος
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε την ανάγκη να μειωθεί ο στόχος για το πλεόνασμα προκειμένου να υπάρξει ελεύθερος δημοσιονομικός χώρος για περιορισμό του φορολογικού βάρους και ζήτησε σαφή οδικό χάρτη για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!