Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: Θέατρο με πρωταγωνιστές τα εκθέματα
[Έθνος]: Θέατρο με πρωταγωνιστές τα εκθέματα

[Έθνος]: Θέατρο με πρωταγωνιστές τα εκθέματα


Τι ιστορίες μας αφηγούνται τα αντικείμενα ενός μουσείου; Ποιος ο μύθος του πολύπτυχου κεντητού φουστανιού από την Κρήτη του 17ου αιώνα; Και η ελαιογραφία του Γέρου του Μοριά, τι μυστικά κρύβει;

Σε μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος το κοινό, χάρη στη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με το Εθνικό Θέατρο.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, με τίτλο «Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο», θα διαρκέσει 5 μήνες και θα εστιάσει στις συλλογές που φιλοξενούνται στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου (οδού Κουμπάρη), όπου και θα πραγματοποιούνται.

Ενα αντικείμενο ανά συλλογή θα δίνει κάθε φορά το έναυσμα για τη θεατρική δράση, σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούργιου. Θα προηγείται σύντομη παρουσίαση του εκάστοτε εκθέματος από τον αρμόδιο επιμελητή της συλλογής, έτσι ώστε να γίνεται ομαλά η μετάβαση από τη θεματολογία του αντικειμένου στο δραματοποιημένο λόγο.

Η παράσταση με την οποία θα ανοίξει η αυλαία του εγχειρήματος είναι η «Νεοπτολέμου μύησις», η οποία σχολιάζει τη σκηνή που κοσμεί ένα αττικό ερυθρόμορφο αγγείο των μέσων του 5ου αιώνα π.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!