Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Το «Τάμα», η παρωδία της χούντας και το… όραμα των «18» [photos]
[Έθνος]: Το «Τάμα», η παρωδία της χούντας και το… όραμα των «18» [photos]

[Έθνος]: Το «Τάμα», η παρωδία της χούντας και το… όραμα των «18» [photos]


Μια μεγαλομανή ιδέα του παρελθόντος, που θα ήταν εξαιρετικά χιουμοριστική εάν δεν είχε συνδεθεί με το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της δικτατορίας των συνταγματαρχών και την οικονομική αφαίμαξη χιλιάδων πιστών πολιτών, επανέφερε στην επικαιρότητα η ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την ανέγερση του «Τάματος του Εθνους» σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.

Η ιστορία του «Τάματος» ξεκινάει με το τέλος της ελληνικής Επανάστασης. «Οταν η τοπική περιφέρεια της Ελλάδος και η καθέδρα της Κυβερνήσεώς της κατασταθώσιν οριστικώς και οι οικονομικοί πόροι του κράτους επιτρέψωσι, θέλει ανεγερθεί κατά διαταγήν της Κυβερνήσεως εις την καθέδραν αυτής Ναός επ’ ονόματι του Σωτήρος τιμώμενος» είχε τάξει η Δ’ Εθνοσυνέλευση του Αργους ως «ευχαριστώ» στον Θεό για την απελευθέρωση της χώρας από τους Τούρκους. Και μπορεί οι «οικονομικοί πόροι του κράτους» να μην το επέτρεψαν ποτέ, όμως η κατασκευή ενός φαραωνικού ναού που θα ήταν «το τρίτο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα των Αθηνών, μετά τον κλασικό Παρθενώνα και τον βυζαντινό Λυκαβηττό» γινόταν συχνά-πυκνά αντικείμενο συζήτησης και φιλόδοξων σχεδίων.

Ο λόφος του Αρδηττού, το Ζάππειο και το Πεδίον του Αρεως ήταν για πολλές δεκαετίες τα σημεία της Αθήνας που είχαν κριθεί καταλληλότερα για την ανέγερση του ναού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!