Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Γ. Στουρνάρας: Υψίστης σημασίας η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους
[Έθνος]: Γ. Στουρνάρας: Υψίστης σημασίας η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους

[Έθνος]: Γ. Στουρνάρας: Υψίστης σημασίας η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους


Η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεσή της υπογραμμίζει ότι «σήμερα η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

Σημειώνει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι «κρίσιμη τόσο από μικροπροληπτική όσο και από μακροπροληπτική σκοπιά, καθώς πέρα από τη βελτίωση της οικονομικής ευρωστίας των τραπεζών θα επιτρέψει την απελευθέρωση κεφαλαίων προς χρηματοδότηση των περισσότερο παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και θα συμβάλει γενικότερα στην ανάπτυξη».

Δήλωση
Οπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο διοικητής κ. Στουρνάρας, «η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους είναι υψίστης σημασίας για τη δημιουργία συνθηκών μεταστροφής της ελληνικής οικονομίας προς εξαγωγικούς κλάδους και την αποτελεσματικότητα της κατανομής των πόρων».

Μάλιστα έχει καλέσει τις τράπεζες να εντοπίσουν τις επιχειρήσεις με προοπτικές βιωσιμότητας, για τις οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν ικανές μακροπρόθεσμες λύσεις αναδιάρθρωσης, πολιτική που σε συνδυασμό με την προσέλκυση νέων κεφαλαίων θα συμβάλει στη διατήρηση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας και θα θέσει τα θεμέλια για την επανεκκίνηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Στο ίδιο πνεύμα η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους μπορεί να βοηθήσει την αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας των νοικοκυριών και να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!