Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Στον… αέρα οι κοινωνικές δομές
[Έθνος]: Στον… αέρα οι κοινωνικές δομές

[Έθνος]: Στον… αέρα οι κοινωνικές δομές


Μετέωροι μένουν από την 1η Νοεμβρίου 700 εργαζόμενοι στις Δομές Φτώχειας, καθώς σε 12 ημέρες λήγει και η τελευταία παράταση που είχε δοθεί για το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι διαδικασίες για την ένταξη των Δομών στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να καταγγέλλουν ότι από την 1η Νοεμβρίου «μπαίνει λουκέτο σε 168 δομές και 118.000 άτομα που εξυπηρετούνται καθημερινά παύουν να λαμβάνουν υπηρεσίες».

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επιρρίπτουν την ευθύνη στους δήμους και στις περιφέρειες που δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν οι προσλήψεις για τις νέες Δομές.

Το πλαίσιο είναι έτοιμο εδώ και περίπου εννέα μήνες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι είχε κατ’ επανάληψη επισημανθεί ότι το όριο για την τελευταία παράταση χρηματοδότησης είναι η 31η Οκτωβρίου 2016.

Οι μισθοί & τα προϊόντα
Το κενό χρηματοδότησης καλύπτεται τους τελευταίους 12 μήνες -από τον Οκτώβριο του 2015, όταν έληξαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια του παλιού προγράμματος- από εθνικούς πόρους (15 εκατ. ευρώ), ώστε να πληρώνονται οι μισθοί των εργαζόμενων και τα λειτουργικά έξοδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!