Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Στη Βουλή το ρεπορτάζ του «Εθνους» για τη Μαλακάσα
[Έθνος]: Στη Βουλή το ρεπορτάζ  του «Εθνους» για τη Μαλακάσα

[Έθνος]: Στη Βουλή το ρεπορτάζ του «Εθνους» για τη Μαλακάσα


Μέχρι τη Βουλή έφτασε το χθεσινό ρεπορτάζ του «Εθνους» για τις τραγικές συνθήκες παραμονής των προσφύγων στον καταυλισμό της Μαλακάσας.

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφέρεται στα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στη δομή φιλοξενίας, όπως αναδείχθηκαν από το δημοσίευμα.

«Οι χωρίς πόρτες και παράθυρα οικίσκοι, στους οποίους «στεγάζονται» οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, είναι εν πολλοίς κατεστραμμένοι, αφού είχαν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το φαγητό είναι ακατάλληλο, ελλιπές και σε κάποιες περιπτώσεις ακάθαρτο, και τέλος τα θερμαντικά σώματα που έχουν διανεμηθεί είναι χαμηλής απόδοσης» σημειώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Δοκιμάζονται…»
Ερώτηση για το ίδιο δημοσίευμα δέχθηκε ο κ. Μουζάλας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης (ΣΚΑΪ). Ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «καλό και έντιμο ρεπορτάζ», υποστήριξε ότι η αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνο τους πρόσφυγες, αλλά τον ευρύτερο πληθυσμό, ενώ αναφερόμενος στις συνθήκες διαμονής σχολίασε: «Οταν λέμε ότι η κατάσταση στην ενδοχώρα είναι υπό έλεγχο, δεν μιλάμε για τετράστερες δομές. Οι πρόσφυγες συνεχίζουν να δοκιμάζονται».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!