Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Το «σταυρόλεξο» για τους 151
[Έθνος]: Το «σταυρόλεξο» για τους 151

[Έθνος]: Το «σταυρόλεξο» για τους 151


Με την καταμέτρηση να διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι 419 υποψήφιοι για τις 151 «έδρες» στην Κεντρική Επιτροπή δεν μπορούσαν παρά να παραμένουν μαζί με την αγωνία τους στα πέριξ του Τάε Κβον Ντο.

Το «σταυρόλεξο» άλλωστε ήταν για δυνατούς λύτες, έμπειρους… μαθηματικούς των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη δυσκολία: από τους 151 της ΚΕ μόνο το 25% μπορεί να έχει και κυβερνητική ιδιότητα. Δεύτερη δυσκολία για… άνδρες: η ποσόστωση φύλου 30%, που στηρίζει τη γυναικεία εκλογή. Δεν ήταν τυχαίο βέβαια ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το βράδυ του Σαββάτου να γίνει ξανά η ψηφοφορία σχετικά με τις ποσοστώσεις, όταν διαπίστωσε ότι οι Σύνεδροι έμπλεξαν τις γραμμές.

Γιατί δεν ήταν υποψήφιοι

Τι συνέβη και δεν ήταν υποψήφιοι για το κομματικό όργανο οι κ. Σταθάκης, Κουρουμπλής, Σπίρτζης και άλλοι κυβερνητικοί; Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, δεν ήταν υποψήφιος ούτε στο 1ο Συνέδριο – όπως και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Λέγεται δε ότι Κουρουμπλής και Σπίρτζης δεν μπορεί να μην έλαβαν υπ’ όψιν τους και την ποσόστωση του 25% – άλλωστε η τάση τους στηρίζει ανοιχτά άλλα κυβερνητικά στελέχη, που δεν προέρχονται ντε και καλά από την ΠΑΣΟΚογενή δεξαμενή, αλλά από την Ενωτική Κίνηση (όπως τον Νίκο και τον Στέλιο Παππά), τον Πάνο Ρήγα, τη Ράνια Σβίγκου κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!