Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Σουλτανική… τορπίλη για το Κυπριακό
[Έθνος]: Σουλτανική… τορπίλη για το Κυπριακό

[Έθνος]: Σουλτανική… τορπίλη για το Κυπριακό


«Θα είμαστε εκεί για πάντα!». Υπερφίαλη και αλαζονική μέσα στη χρονική απροσδιοριστία της, η εν λόγω διακήρυξη θα μπορούσε να ανήκει σε έναν… ιμπεριαλιστή σουλτάνο παλαιάς κοπής, αποφασισμένο να διατηρήσει τις κτήσεις του.

Ο πρόεδρος της σύγχρονης Τουρκίας, από την άλλη, σουλτάνος δεν είναι (ακόμη επισήμως) αλλά θα ήθελε να γίνει, και για να το επιτύχει χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, όχι μόνο σε πρακτικό αλλά και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

«Εχουμε πει ξεκάθαρα στην Κύπρο και την Ελλάδα ότι δεν μπορούν να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί (σ.σ.: στην Κύπρο) για πάντα. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων». Τάδε έφη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες, βγαίνοντας από τέμενος στην Κωνσταντινούπολη.

Η παρέμβαση ήρθε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική στιγμή, μόλις λίγες ώρες μετά το πέρας της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη (που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης) και μόλις λίγες ημέρες πριν από το νέο (σε επίπεδο τεχνοκρατών) πολυμερές ραντεβού Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας κ.ά. ξανά στη Γενεύη στις 18 Ιανουαρίου με θέμα το Κυπριακό.

Με άλλα λόγια, ακριβώς την ίδια ώρα που οι συζητήσεις για το μέλλον των Εγγυήσεων στην Κύπρο μπαίνουν (συνοδευόμενες μάλιστα από εναλλακτικές προτάσεις) για πρώτη φορά σε τροχιά τεχνικής επεξεργασίας με στόχο την επίτευξη συμβιβασμών, ο σουλτάνος βγαίνει και διακηρύττει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την Κύπρο, υπονοώντας φυσικά διατήρηση κατοχικών δυνάμεων και επεμβατικών δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!