Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Socar: «Τελείωσε το ενδιαφέρον μας για τον ΔΕΣΦΑ»
[Έθνος]: Socar: «Τελείωσε το ενδιαφέρον μας για τον ΔΕΣΦΑ»

[Έθνος]: Socar: «Τελείωσε το ενδιαφέρον μας για τον ΔΕΣΦΑ»


Τερματίζεται το ενδιαφέρον της Socar για τον ΔΕΣΦΑ, ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγο ο γενικός διευθυντής της αζεριανής εταιρείας, επιβεβαιώνοντας το “ναυάγιο” στην υπόθεση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου.

Στην άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση ποσοστού του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και με ανοιχτό το ενδεχόμενο και παραχώρησης του μάνατζμεντ προχωρά η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε χθες το τέλος των διαπραγματεύσεων με την κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν Socar και την ιταλική Snam για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Ηταν ένα πολύμηνο σίριαλ που ξεκίνησε με τη γνωστή καλοκαιρινή τροπολογία Σκουρλέτη, η οποία και μείωσε τα κόστη ανακτήσιμων εσόδων των επενδυτών επιδιώκοντας να αποτρέψει αυξήσεις στα τιμολόγια φυσικού αερίου για τη βιομηχανία. Κάτι που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Αζέρων της Socar, οι οποίοι ήγειραν απαιτήσεις για μείωση του συμφωνηθέντος τιμήματος.

Συμβιβασμός
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, που βρέθηκε με την «καυτή πατάτα» του ΔΕΣΦΑ στα χέρια και επιδίωξε συμβιβασμό στο πλαίσιο των όρων του διαγωνισμού και της κοινοτικής νομοθεσίας, αναμένεται να καταθέσει πρόταση στην κυβέρνηση για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού είτε με την πώληση του ίδιου ποσοστού 66% είτε χαμηλότερου, χωρίς να αποκλείεται στη δεύτερη περίπτωση να παραχωρηθεί και το μάνατζμεντ. Εννοείται ότι το ίδιο συμβαίνει και στο πρώτο σενάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!