Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για την ερμηνεία της απόφασης
[Έθνος]: Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για την ερμηνεία της απόφασης

[Έθνος]: Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για την ερμηνεία της απόφασης


Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ περί του νόμου των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε ότι το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει γρήγορη αδειοδότηση και τέλος στη δωρεάν εκπομπή, καθώς αυτό απαιτεί η κοινωνία.

Στη δήλωσή του ο υπουργός αναφέρει ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρεί: α) αναγκαία τη γρήγορη επανάληψη του διαγωνισμού κατ’ εφαρμογή του νόμου 4339/15 – άρα όσοι μιλούσαν περί “αντισυνταγματικού νόμου Παππά” ας το ξανασκεφτούν, β) παράνομη τη μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών – ας το σκεφτούν όσοι έλεγαν ότι δεν χρειάζονται άδειες, γ) σπάνιο πόρο του Δημοσίου τις τηλεοπτικές συχνότητες – ας το σκεφτούν όσοι έλεγαν ότι οι άδειες μπορούν να είναι άπειρες».

Διαφορετική ήταν η ερμηνεία της ΝΔ, που έκανε λόγο για «ξεκάθαρη νίκη της Δημοκρατίας και ξεκάθαρη ήττα της κυβέρνησης». Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την απόφαση του ΣτΕ «καταδικάστηκε και τυπικά ο νόμος του αποτυχημένου «υπουργού καναλάρχη» κ. Παππά και τα καθεστωτικά σχέδια της κυβέρνησης που περιελάμβαναν τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ». Σύμφωνα με τη ΝΔ, «η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα μπει με όρους διαφάνειας από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα όργανα της Πολιτείας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!