Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Συνέδριο για τη γυναικεία απασχόληση και επιχειρηματικότητα
[Έθνος]: Συνέδριο για τη γυναικεία απασχόληση και επιχειρηματικότητα

[Έθνος]: Συνέδριο για τη γυναικεία απασχόληση και επιχειρηματικότητα


Η ανισότητα στον επαγγελματικό στίβο μεταξύ γυναικών κι ανδρών, στον πολιτικό και στον επιχειρηματικό τομέα, καθώς και ο μικρός αριθμός των γυναικών που έσπασαν την γυάλινη οροφή και κατάφεραν να φτάσουν σε θέσεις, αποτέλεσαν τα βασικά σημεία που έθιξαν οι ομιλητές, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Επιμελώς Επιχειρείν 2016: Γυναίκα, η δύναμη της ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και η Boussias Communications, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Για μισθολογική ανισότητα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ επεσήμανε ότι «μόνο το 22% των γυναικών είναι ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, ενώ το 11% συμμετέχει σε διοικητικά συμβούλια. Στην Ελλάδα έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό γυναικείας απασχόλησης στον ΟΟΣΑ μετά την Τουρκία. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, όχι μόνο ως πολιτικό ή νομικό. Είναι ζήτημα νοοτροπίας, αντίληψης. Κάνουμε μικρά βήματα, αφού αργεί ο δρόμος ακόμη για την πλήρη ισότητα».

«Από μια νομική αλλαγή μέχρι την κοινωνική υιοθέτηση υπάρχει μεγάλη απόσταση» υπογράμμισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία είπε χαρακτηριστικά, ότι μια γυναίκα ακόμη κι αν φτάνει στην κορυφή «χρειάζεται να είναι αιώνια νέα, όμορφη κι αδύνατη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!