Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Συγκίνησε το αντίο Τσίπρα στον Φιντέλ
[Έθνος]: Συγκίνησε το αντίο Τσίπρα στον Φιντέλ

[Έθνος]: Συγκίνησε το αντίο Τσίπρα στον Φιντέλ


Μία ιστορική στιγμή και μία μεγάλη τιμή για τον ίδιο ήταν η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για τον Φιντέλ Κάστρο στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, ενώ οι συναντήσεις που ακολούθησαν με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής έχουν για το Μέγαρο Μαξίμου αυτοτελή πολιτική σημασία.

Κάποιες φράσεις από τον επικήδειο λόγο του Ελληνα πρωθυπουργού για τον εκλιπόντα ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, «το παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης», έτυχαν θερμής υποδοχής από τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου «σε μία από τις πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις που έχω δει», όπως τουίταρε εντυπωσιασμένος ο κ. Τσίπρας μετά την εκφώνηση του επικηδείου.

Ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό
Εχοντας πίσω του το επιβλητικό μνημείο, ύψους 109 μέτρων, του εθνικού ήρωα της Κούβας Χοσέ Μαρτί και ανάμεσα στους άλλους ηγέτες που βρέθηκαν εκεί για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον κομαντάντε, ο πρωθυπουργός μίλησε για τον Φιντέλ και την Κούβα, αλλά και για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για «τον δρόμο προς τον σοσιαλισμό, που μόνο ανθόσπαρτος δεν είναι».

Μόλις ολοκλήρωσε τον επικήδειο λόγο τον πλησίασε για να τον ευχαριστήσει με έναν θερμό εναγκαλισμό ο Ραούλ Κάστρο, όπως και τα παιδιά και τα εγγόνια του εκλιπόντος Κουβανού ηγέτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!