Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Σχέδιο για τη ρύθμιση μικροοφειλών
[Έθνος]: Σχέδιο για τη ρύθμιση μικροοφειλών

[Έθνος]: Σχέδιο για τη ρύθμιση μικροοφειλών


Μοντέλο εξατομικευμένης ρύθμισης των χρεών στην Εφορία για όσους οφείλουν μέχρι 2.000 ευρώ, παραπλήσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών.

Αν και το σχέδιο είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για μία ακόμη ρύθμιση καθώς ισχύει η πάγια των 12 δόσεων, αλλά για μια νέου τύπου ρύθμιση για τους μικροοφειλέτες που θα στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια και θα λαμβάνει υπόψη το οικονομικό προφίλ και τη συνέπεια του φορολογουμένου.

Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται, η Εφορία θα εξετάζει το οικονομικό και φορολογικό προφίλ κάθε οφειλέτη ξεχωριστά και ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες και τα κριτήρια που θα τεθούν θα παρέχει περισσότερες διευκολύνσεις για την εξόφληση των οφειλών. Στόχος είναι να δοθεί μια «ανάσα» στους μικροοφειλέτες που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, αλλά και η είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων εσόδων από την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που κινούνται πάνω από τα 95 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο που εξετάζεται στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει τεθεί ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, αλλά όπως ανέφερε χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αυτό θα γίνει μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!