Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: «Σαφάρι» από την Εφορία για κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία
[Έθνος]: «Σαφάρι» από την Εφορία για κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία

[Έθνος]: «Σαφάρι» από την Εφορία για κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία


Επιχείρηση εντοπισμού φορολογουμένων που δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους στην Εφορία, οφειλετών με περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας, όπως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους ή πλάκες χρυσού που τα κρύβουν σε θυρίδες, αλλά και «εξαφανισμένων» εμπόρων και ανύπαρκτων ΑΦΜ ξεκινά ο ελεγκτικός μηχανισμός.

Την ίδια ώρα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιστρατεύει νέα «όπλα», όπως η ενεργοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος κατασχέσεων και είσπραξης οφειλών, ενώ σχεδιάζει μέχρι το τέλος του έτους επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και στο περιεχόμενο των θυρίδων, καθώς και σε χρηματοοικονομικά προϊόντα (μετοχές, αμοιβαία κεφαλαία, ρέπος κ.λπ.).

Η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί μέχρι το τέλος του μήνα και τον Ιούνιο 27 ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να εισπραχθούν 2,7 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και ακόμη 690 εκατ. ευρώ από μεγαλοοφειλέτες.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται ακόμα η προσαρμογή των συστημάτων Taxis και Elenxis, ώστε να απεικονίζονται οφειλέτες υπό καθεστώς αφερεγγυότητας για περαιτέρω αυτοματοποίηση διαδικασιών είσπραξης.

Οσον αφορά τους φορολογικούς ελέγχους, προτεραιότητα δίνεται στις «φρέσκες» υποθέσεις που αφορούν χρήσεις από το 2012 και μετά, αφού το 60% των πλήρων και μερικών ελέγχων που διενεργούνται φέτος αφορούν νέες υποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!