Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: RT: Kλείνει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βρετανία η NatWest
[Έθνος]: RT: Kλείνει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βρετανία η NatWest

[Έθνος]: RT: Kλείνει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βρετανία η NatWest


Το δημόσιο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT) κατήγγειλε σήμερα ότι το πιστωτικό ίδρυμα NatWest το ενημέρωσε πως θα κλείσει όλους τους λογαριασμούς του και θα πάψει να του παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες στη Βρετανία από τη 12η Δεκεμβρίου, χωρίς να εξηγεί το γιατί, εγείροντας το ερώτημα εάν η κίνηση αυτή σχετίζεται με την ελευθερία της έκφρασης.

Το RT δημοσιοποίησε στον ιστότοπό του επιστολή της NatWest, με ημερομηνία 12η Οκτωβρίου, στην οποία σημειώνεται ότι η τράπεζα – θυγατρική του ομίλου της Royal Bank of Scotland (RBS) – κατέληξε στην απόφασή της έπειτα από «προσεκτική σκέψη» και ότι η απόφαση είναι «οριστική» και αμετάκλητη.

Η NatWest ανέφερε ακόμη στην επιστολή της ότι «δεν προτίθεται να συζητήσει το θέμα» περαιτέρω. Μια εκπρόσωπος της RBS απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών επίσης απέφυγε να σχολιάσει.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να καταστήσει πολύ πιο δύσκολο για το RT – στο οποίο εμφανίζονται συχνά καλεσμένοι που επικρίνουν κυβερνήσεις της Δύσης, ενώ η γραμμή του συνάδει με τις θέσεις του Κρεμλίνου – να επιχειρεί στη Βρετανία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!