Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: «Η ρύθμιση του χρέους θα φέρει μείωση φόρων»
[Έθνος]: «Η ρύθμιση του χρέους θα φέρει μείωση φόρων»

[Έθνος]: «Η ρύθμιση του χρέους θα φέρει μείωση φόρων»


Το «κλειδί» για τη μείωση της φορολογίας είναι η ρύθμιση του χρέους και για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να βγει η χώρα στις αγορές από το 2017 και για να μειωθούν την επόμενη διετία οι φορολογικοί συντελεστές.

Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο Γιάννης Δραγασάκης, κεντρικός ομιλητής στο 15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, υπογραμμίζοντας: «Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για την τήρηση της συμφωνίας. Στόχος είναι να δανειστούμε με «ανεκτά» επιτόκια εντός του 2017 και να διεκδικήσουμε μείωση πλεονασμάτων από το 2018 και μετά».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στις προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης και ανάκαμψης. «Είναι απαραίτητη η ρύθμιση του χρέους», συνέχισε, «καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να δανειστούμε από τις αγορές. Μέχρι και το 2018 μπορούμε να πιάσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει, δεν θα χρειαστεί ούτε «κόφτης» ούτε άλλα μέτρα, αλλά μετά το 2018 όχι μόνο θα είναι δύσκολη η επίτευξη των στόχων, αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί και δημοσιονομικός χώρος για να μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές, να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος και αυτό θα είναι εφικτό εφόσον υπάρξει μια μείωση των πλεονασμάτων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!