Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Reuters: Προς επέκταση της αγοράς κρατικών ομολόγων μετά τον Μάρτιο του 2017 η ΕΚΤ
[Έθνος]: Reuters: Προς επέκταση της αγοράς κρατικών ομολόγων μετά τον Μάρτιο του 2017 η ΕΚΤ

[Έθνος]: Reuters: Προς επέκταση της αγοράς κρατικών ομολόγων μετά τον Μάρτιο του 2017 η ΕΚΤ


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει τις αγορές ομολόγων πέρα από το Μάρτιο στην ερχόμενη συνεδρίαση στις 8 Δεκεμβρίου, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Ακόμα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας που αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τη λήψη επιπλέον μέτρων τόνωσης, έχουν αποδεχτεί ότι μια επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσηςπέρα από την τρέχουσα ημερομηνία λήξης το Μάρτιο είναι αναπόφευκτη, ανέφεραν οι πηγές.

Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες πηγές του Reuters υπάρχουν ακόμα διαφωνίες για το πώς θα δομηθεί αυτή η επέκταση.

To μεγαλύτερο μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών έχουν επικεντρωθεί σε μια εξάμηνη παράταση με διατήρηση του μηνιαίου ρυθμού αγορών στα 80 δισ. ευρώ, υποστήριξαν τρεις πηγές.

Αλλά ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν ταχθεί υπέρ μιας επέκτασης με ταυτόχρονη μείωση των μηνιαίων αγορών, για παράδειγμα στα 60 δισ. ευρώ.

Ενας συμβιβασμός που βρίσκεται υπό συζήτηση είναι μαζί με την επέκταση, η ΕΚΤ να στείλει και μήνυμαγια την αναπόφευκτη ολοκλήρωση του προγράμματος, καταδεικνύοντας ότι οι αγορές στοιχείων ενεργητικού δεν μπορούν να συνεχιστούν για πάντα.

Μια άλλη λύση θα ήταν να μην προσδιοριστεί ο όγκος των μηνιαίων αγορών, αλλά να ανακοινωθεί ότι θα εξαρτηθούν από τις οικονομικές εξελίξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!