Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Public Issue: 9 στους 10 λένε ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση
[Έθνος]: Public Issue: 9 στους 10 λένε ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση

[Έθνος]: Public Issue: 9 στους 10 λένε ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση


Οργισμένοι και απογοητευμένοι είναι οι Έλληνες με την πορεία της χώρας, γεγονός που αντανακλάται και στη δημοτικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όπως προκύπτει από το Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue.

Συγκεκριμένα, στη μηνιαία δημοσκόπηση της Public Issue, τα συναισθήματα των ερωτηθέντων για την κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα αρνητικά. Το 28% δηλώνει οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία (88%) πιστεύει πως η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή.

Στην ερώτηση για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές και το χρέος, το 58% δήλωσε πως η χώρα πρέπει να διαπραγματευτεί μαζί τους για να πληρώσει το μικρότερο μέρος του χρέους.

Το 25% δε των ερωτηθέντων, έκαναν λόγο για στάση πληρωμών προς τους δανειστές, ενώ το 9% των πολιτών εκτιμούν πως η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του Μνημονίου και να πληρώσει το χρέος της.

Πλήγμα στη δημοτικότητα κυβέρνησης – πρωθυπουργού
Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν χάσει σημαντικό μερίδιο της δημοτικότητάς τους.

Αναλυτικά, κυβέρνηση ΝΔ προτιμά για τη χώρα το 32%, έναντι μόλις 14% που επιλέγει τη σημερινή, αν και ένας στους δύο (52%) δηλώνει «καμία από τις δύο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!