Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Ψαλίδι σε φοροαπαλλαγές
[Έθνος]: Ψαλίδι σε φοροαπαλλαγές

[Έθνος]: Ψαλίδι σε φοροαπαλλαγές


«Μαχαίρι» σε επιδόματα, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αφορολόγητο όριο μόνο με δαπάνες που γίνονται με πλαστικό χρήμα, περιορισμός συναλλαγών με μετρητά αλλά και επιβολή ενός νέου φόρου είναι ορισμένα από τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα καλύπτει σημαντικό όγκο των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης.

Το νομοσχέδιο γράφεται και αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή. Στο πακέτο των νέων μέτρων, το οποίο θα ξεδιπλωθεί το 2017 και το 2018, περιλαμβάνονται η κατάργηση της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται σήμερα στην παρακράτηση φόρου στους μισθούς και στις συντάξεις, το «ψαλίδισμα» του επιδόματος θέρμανσης, η περικοπή ή κατάργηση της έκπτωσης φόρου των ιατρικών εξόδων και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολόγησης των ναυτικών. Παράλληλα θα επιβληθεί φόρος σε όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω της Airbnb.

Υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούν οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, στο πολυνομοσχέδιο δεν αποκλείεται να περιληφθούν οι διατάξεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα προβλέπουν τη σύνδεση του αφορολογήτου με το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων. Για τα «κρυφά» εισοδήματα η Αθήνα συνεχίζει το παζάρι για τους συντελεστές φορολόγησής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!