Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Ψάχνουν συμφωνία, ξορκίζουν νέα μέτρα
[Έθνος]: Ψάχνουν συμφωνία, ξορκίζουν νέα μέτρα

[Έθνος]: Ψάχνουν συμφωνία, ξορκίζουν νέα μέτρα


Στο… βάθρο της απόφασης για μία συμφωνία-πακέτο, τόσο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης όσο και την απομείωση του χρέους, ανεβαίνει η ελληνική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι μέσα στα 24ωρα που απομένουν μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη θα έχουν κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε καθαρά χθες στον Πιερ Μοσκοβισί ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί λύση χωρίς το κεφάλαιο των συλλογικών συμβάσεων. Και ο Ευρωπαίος επίτροπος τον διαβεβαίωσε -λένε κυβερνητικές πηγές- ότι ούτε η Κομισιόν σχεδιάζει λύσεις έξω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σύμφωνα δε με εγκυρότατες πληροφορίες ο Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε με νόημα απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι το staff level agreement είναι μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο κ. Μοσκοβισί υπονόησε και στη δημόσια δήλωσή του, απερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ότι είναι δυνατό μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει συμβιβασμός και συμφωνία για τη σύνταξη του κειμένου της συμφωνίας που σημαίνει ότι οι παράλληλες διαβουλεύσεις με το ΔΝΤ μπορεί να συνεχιστούν και να φανεί κατ’ αρχάς στο Eurogroup η βάση της συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα. Κατά πόσο δηλαδή θα είναι μόνον τεχνικός σύμβουλος ή αν θα συμμετάσχει με τις προϋποθέσεις του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν εξαιρετικά κρίσιμα αυτά τα 24ωρα, καθώς η όποια απόφαση κρύβει κορυφαία διλήμματα για το Μέγαρο Μαξίμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!