Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Πρόταση για ανατροπή της αθώωσης Σώρρα
[Έθνος]: Πρόταση για ανατροπή της αθώωσης Σώρρα

[Έθνος]: Πρόταση για ανατροπή της αθώωσης Σώρρα


Σε τροχιά… υποστολής της δικαστικής απόφασης-σημαίας για τον Αρτ. Σώρρα μπήκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, καθώς η αντεισαγγελέας ΑΠ Ευστ. Σπυροπούλου πρότεινε χθες, στη διάρκεια σχετικής δίκης, να ανατραπεί η αθώωσή του για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, όσον αφορά τα περιβόητα 600 δισ. δολάρια που ισχυρίζεται ότι κατέχει και διαθέτει προς σωτηρία της χώρας.

Ενώπιον 46 μελών στην πλήρη Ολομέλεια ΑΠ, η εισαγγελέας «σφυροκόπησε» την απαλλακτική απόφαση που είχε εκδώσει πριν από 3,5 χρόνια το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, και η οποία δεχόταν ουσιαστικά ότι ο Σώρρας μπορεί να είναι ο διαχειριστής του αμύθητου αυτού ποσού, μολονότι έτσι κατατασσόταν αυτόματα στην 1η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο!

Η απόφαση εκείνη έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνταν διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα 600 δισ., ότι «ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν» και ότι ο Σώρρας δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει σύγχυση στην κοινή γνώμη, αλλά κινήθηκε αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα για να βοηθήσει το κράτος να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κρίση.

«Λάβαρο»
Τις σκέψεις της απαλλακτικής απόφασης περιέφερε έκτοτε ο Αρτ. Σώρρας ως «λάβαρο», πείθοντας αρκετούς πως διαθέτει αμύθητη περιουσία, με την οποία θα μπορούσαν να αποπληρωθούν χρέη ατομικά αλλά και της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!