Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Τα πρώτα μέτρα για το χρέος
[Έθνος]: Τα πρώτα μέτρα για το χρέος

[Έθνος]: Τα πρώτα μέτρα για το χρέος


Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που επεξεργάζονται οι τεχνοκράτες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, ενώ παρέμβαση υπέρ της ρύθμισης του χρέους έκανε ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφραζε την αισοδοξία του για το θέμα της ρύθμισης χρέους, ενώ υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος σημείωνε την πρωτοβουλία της ΕΚΤ για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Χθες το μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) και γενικός γραμματέας του Μηχανισμού, Κ. Α. Γιάνσε, περιέγραψε τα τρία βασικά στοιχεία της λύσης για την αναδιάρθρωση του χρέους σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Εσπευσε όμως να υπογραμμίσει ότι πρόκειται για μία πολιτική διαδικασία που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις μεταξύ των μετόχων, δηλαδή των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Το δύσκολο σημείο
Στη φάση αυτή η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τρία σενάρια και το πιο δύσκολο σημείο είναι η μείωση του επιτοκιακού ρίσκου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται μία φόρμουλα ώστε να περιοριστεί το εύρος της διακύμανσης των επιτοκίων για κάποιο διάστημα και υπό διαπραγμάτευση είναι μεταξύ άλλων σε ποιο μέρος του χρέους θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!