Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Πρώτα μέτρα για το χρέος τον Δεκέμβριο
[Έθνος]: Πρώτα μέτρα για το χρέος τον Δεκέμβριο

[Έθνος]: Πρώτα μέτρα για το χρέος τον Δεκέμβριο


Για τον Δεκέμβριο έκλεισαν το κρίσιμο ραντεβού για την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στο Eurogroup, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, η συζήτηση περιορίστηκε στην πορεία της δεύτερης αξιολόγησης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους εκπροσώπους των θεσμών να επισκέπτονται ξανά την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

«Είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος «υποσχέθηκε» λεπτομερέστερη συζήτηση για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τον Δεκέμβριο. Ο ίδιος εξήγησε ότι «είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα ξεκινήσουν από το 2018 και για να αποφασιστούν θα πρέπει να έχουν ληφθεί υπόψη διάφοροι παράγοντες».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «ο Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε ότι τον Δεκέμβριο θα καταθέσει την πρόταση για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου».

Εφικτή η συμφωνία
Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, που ανακοίνωσε ακόμη μία επίσκεψή του στην Ελλάδα πριν από το τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε πεπεισμένος ότι «μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα είναι εφικτή τον Δεκέμβριο, κάτι που θα σήμαινε ότι η Ελλάδα θα ξεκινούσε το 2017 σε πλαίσιο σταθερότητας και εμπιστοσύνης», όπως τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!