Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Προσφυγικό και λιμάνια στη συνάντηση Κουρουμπλή με φορείς νησιών του ανατ. Αιγαίου
[Έθνος]: Προσφυγικό και λιμάνια στη συνάντηση Κουρουμπλή με φορείς νησιών του ανατ. Αιγαίου

[Έθνος]: Προσφυγικό και λιμάνια στη συνάντηση Κουρουμπλή με φορείς νησιών του ανατ. Αιγαίου


Το θέμα του προσφυγικού, η αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τα λιμάνια και τα λιμενικά ταμεία, αλλά και αυτό της αυξημένης τιμής στη βενζίνη στα νησιά, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Κω, κατά την επίσκεψή του σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης είπε ότι ενώ υπάρχουν τα χρήματα για λιμενικά έργα, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι συναρμοδιότητες πολλών υπουργείων καθυστερούν την υλοποίησή τους.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει καθυστέρηση στον χαρακτηρισμό των λιμανιών και των λιμενικών ζωνών και ότι η Κως έχει ήδη τρία λιμάνια που δεν είναι χαρακτηρισμένα.

Γι’ αυτό το θέμα ο δήμαρχος πρότεινε ότι θα μπορούσε να κινηθεί μια διαδικασία όπως στο νόμο περί αυθαιρέτων. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας για το θέμα εκποίησης και καταστροφής των πλοιαρίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και έχουν συγκεντρωθεί πολλά από αυτά στο εξωτερικό χώρο του λιμανιού.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε την ελπίδα το υπουργείο Ναυτιλίας να παίξει το κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της νησιωτικότητας, ενώ τόνισε ότι για τα νησιά θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των κονδυλίων και ισομερισμός με έργα που υλοποιούνται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αναφερόμενος στην αύξηση στην τιμή της βενζίνης, είπε ότι σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα οι τιμές σε πολλά νησιά αγγίζουν το 1,78 ευρώ το λίτρο και το 1,85, ενώ ανέφερε ότι τον πήραν τηλέφωνο από την Αμοργό και του ανέφεραν ότι η τιμή άγγιξε το 1,92.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!