Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Πρόσφυγες στο έλεος του χιονιά
[Έθνος]: Πρόσφυγες στο έλεος του χιονιά

[Έθνος]: Πρόσφυγες στο έλεος του χιονιά


Αγώνα επιβίωσης μέσα σε χιονιά, σχεδόν πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους, δίνουν χιλιάδες πρόσφυγες σε πολλά κέντρα φιλοξενίας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στην Πέτρα Ολύμπου, σοκάρουν οι εικόνες των σκηνών που έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι ύστερα από σφοδρή χιονόπτωση δύο ημερών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι από την Τρίτη δεν είχε απομείνει κανένας πρόσφυγας στη δομή, εκεί βρίσκονταν επιβεβαιωμένα χθες 241 Κούρδοι Γεζίντι, όσοι δηλαδή αναφέρονταν και στη χθεσινή λίστα του κυβερνητικού Συντονιστικού. Πρόκειται για τους τελευταίους από τους 1.300 που φιλοξενούνταν στη δομή μέχρι πριν από έναν μήνα, όταν αποφασίστηκε η σταδιακή μεταφορά τους σε άλλα κέντρα και η μετατροπή της Πέτρας σε κέντρο φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων προσφύγων. Το περασμένο Σάββατο διέμεναν στις σκηνές 700 άτομα και την Τρίτη, όταν ο χιονιάς είχε ξεκινήσει, είχαν απομείνει 400.

«Προσευχηθείτε για τους πρόσφυγες. Ξυπνήσαμε κάτω από ένα στρώμα χιονιού και συνεχίζει να ρίχνει», ήταν η έκκληση μέσω Διαδικτύου του Ισπανού εθελοντή Πολ Καρ, που βρίσκεται στην Πέτρα.

Πολικές θερμοκρασίες
Σε υψόμετρο σχεδόν 600 μέτρων, υπό σφοδρή χιονόπτωση και με το θερμόμετρο να πέφτει έως και τους -6 βαθμούς Κελσίου, οργανώθηκε επιχείρηση με τη συνδρομή του στρατού, την Τρίτη, για τη μεταφορά των 241 προσφύγων -μεταξύ τους και 80 παιδιά- στις στεγασμένες εγκαταστάσεις του πρώην ψυχιατρείου, ώστε να περάσουν εκεί τη δύσκολη νύχτα, ενώ τους δόθηκαν και θερμαντικά σώματα. Χθες η προσέγγιση ήταν αδύνατη αν δεν άνοιγαν τον δρόμο τα εκχιονιστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!