Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Προς νέα ποσοτική χαλάρωση η ΕΚΤ
[Έθνος]: Προς νέα ποσοτική χαλάρωση η ΕΚΤ

[Έθνος]: Προς νέα ποσοτική χαλάρωση η ΕΚΤ


Σε παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), πιθανότατα εντός του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Bloomberg σε 50 οικονομολόγους, οι οποίοι αναμένουν σταδιακό περιορισμό στις αγορές ομολόγων από το β’ εξάμηνο του 2017, εφόσον όμως ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης διατηρείται σε επίπεδα άνω του 1,5%.

Πιο συγκεκριμένα, με τις τιμές καταναλωτή να αυξάνονται ελάχιστα και την ανάκαμψη να είναι ακόμα εύθραυστη, το 78% των οικονομολόγων προβλέπουν ότι ο Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει νέα χαλάρωση, με τους 9 στους 10 να εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί το νωρίτερο τον Δεκέμβριο, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν έκπληξη ακόμη και στη σύσκεψη της προσεχούς Πέμπτης.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΕΚΤ είχε αναφέρει ότι «θα διατηρήσουμε το πολύ σημαντικό επίπεδο νομισματικής στήριξης που είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την επιστροφή του πληθωρισμού σε επίπεδα που είναι κάτω, αλλά κοντά στο 2% χωρίς άσκοπη καθυστέρηση», ενώ πρόσθεσε: «Εάν παραστεί ανάγκη θα δράσουμε χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στο πλαίσιο της εντολής μας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!