Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: Πράσινο φως για το Φεστιβάλ Αθηνών
[Έθνος]: Πράσινο φως για το Φεστιβάλ Αθηνών

[Έθνος]: Πράσινο φως για το Φεστιβάλ Αθηνών


Οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει το Φεστιβάλ Αθηνών φαίνεται να δίνει η υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου. Η κόντρα μεταξύ του καλλιτεχνικού διευθυντή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και των δύο μελών του Δ.Σ, της προέδρου, Λιάνας Θεοδωράτου και της αντιπροέδρου Κατερίνας Παπανικολάου μοιάζει να λαμβάνει τέλος.

Σε μια προσπάθεια να αποσοβηθεί η κρίση και να βρεθεί μια ειρηνική λύση, την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, συναντήθηκε με τους ενδιαφερόμενους, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, κας Λυδίας Κονιόρδου. Αν και υπήρξε επιχειρηματολογία εκατέρωθεν, φαίνεται ότι το χάσμα δεν γεφυρώθηκε. Χθες το βράδυ, το Δ.Σ. της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. απέστειλε δελτίο τύπου. Σε αυτό το Δ.Σ.  ανταπαντά στα όσα το είχε κατηγορήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, δημοσία, σε σχετική συνέντευξη τύπου στις 7.11.2016. Τελικά, απ΄ότι διαφαίνεται, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος  θα απομακρυνθούν από το Δ.Σ.

Στην  μακροσκελή επιστολή του (2.996 λέξεων)  το Δ.Σ. ισχυρίζεται  μεταξύ άλλων: «Παρά τα όσα υποστηρίχθηκαν δημοσίως δεν μας χωρίζουν προσωπικές διαφορές με τον καλλιτεχνικό διευθυντή κο Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ούτε θεωρούμε πρόσφορο έναν διάλογο που στηρίζεται σε προσωπικές διενέξεις». Και δίνει την εκδοχή του για: Ως προς τη λήξη των συμβάσεων των εργαζόμενων στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ. Ως προς την πλήρωση της θέσης  του Γενικού Διευθυντή. Ως προς τη μη υποβολή φακέλου της εταιρείας για τη χρηματοδότηση από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», καθώς «εκκρεμεί μέχρι και σήμερα, η υποβολή προτεινόμενων καλλιτεχνικών δράσεων από τον κο Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο».Ως προς την άρνηση του ΔΣ να προσλάβει έναν ακόμη σύμβουλο ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Ως προς το Λύκειο της Επιδαύρου. Ως προς τα ταξίδια της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Ως προς την πρόσβαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στα οικονομικά στοιχεία. Ως προς τη χρήση των εγκαταστάσεων της Πειραιώς: Και τέλος, ως προς το υπερβάλλον ποσό του λογαριασμού του κινητού του  καλλιτεχνικού διευθυντή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!