Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: Πώς το επάγγελμα «προδίδει» τον χαρακτήρα
[Έθνος]: Πώς το επάγγελμα «προδίδει» τον χαρακτήρα

[Έθνος]: Πώς το επάγγελμα «προδίδει» τον χαρακτήρα


Πες μου το επάγγελμά σου να σου πώ ποιος είσαι! Ποιος ο χαρακτήρας του περιπτερά, της νοικοκυράς, του υπάλληλου; Το βιβλίο «Χαρακτήρες και Επαγγέλματα» της Ήρας Παπαποστόλου σε εικονογράφηση της Βίκυς Γεωργιοπούλου δίνει την απάντηση.

Η έκδοση «Χαρακτήρες και Επαγγέλματα» περιγράφει ανθρώπους του σήμερα με απλό και άμεσο τρόπο, ενώ εμπεριέχει και πολλά στοιχεία σαρκασμού. Ο υπάλληλος, ο περιπτεράς, η νοικοκυρά, οι καλλιτέχνες,οι ψυχίατροι, οι παπάδες, οι δημοσιογράφοι ή οι συνταξιούχοι δεν είναι παρά φιγούρες της καθημερινότητας που αποδίδονται με τη διεισδυτική ματιά ενός παιδιού που έχει δει πολλά και δεν μπορεί στο τέλος να κάνει τίποτε άλλο παρά να πει για όλα αυτά την δική του αλήθεια. Πρόκειται για ανάλαφρα κείμενα δοσμένα με χιούμορ όπου πολλοί από εμάς μπορούμε να αναγνωρίσουμε στοιχεία από την καθημερινή μας ζωή.

Ένα δείγμα γραφής, σχετικό με τους πολιτικούς. «Οι πολιτικοί λένε ψέματα. Πολλά ψέματα. Σπέρνουν ελπίδα για να θερίσουν ψήφους. Και οι πολίτες σφάζουν προβατίνες να τους τις κάνουν δώρο για να βάλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο. Οι πολιτικοί είναι εθισμένοι στις παρανομίες, στα οικονομικά σκάνδαλα, στις διαπλοκές, στα συμφέροντα. Δηλώνουν υπέρμαχοι του δικαίου αλλά είναι εχθροί του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!