Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: Ο πολιτισμός ανοίγει παλιά εργοστάσια
[Έθνος]: Ο πολιτισμός ανοίγει παλιά εργοστάσια

[Έθνος]: Ο πολιτισμός ανοίγει παλιά εργοστάσια


Γιορτή για την πόλη, διάδραση με τους κατοίκους, νέοι χώροι. Η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2021 ανοίγει στον κόσμο, μέσα από το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα που συνοψίζεται στη φράση «Μετάβαση στην Euphoria», με προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ, αρκετά από τα οποία έχουν ήδη βρεθεί.

Το πρόγραμμα αναφέρεται στην κρίση που βιώνει σήμερα τόσο η Ελλάδα όσο και ολόκληρη η Ευρώπη και στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της έννοιας του «ευ» στον κοινωνικό τομέα, στον οικονομικό τομέα και, τέλος, στον τομέα του περιβάλλοντος, που σχετίζεται με την ανάγκη εξισορρόπησης ανάμεσα στην ανάπτυξη και την προστασία των φυσικών πόρων. Για την ανάπτυξη του προγράμματος χρησιμοποιείται ολόκληρη η πόλη: η Ανω Ελευσίνα με την προσφυγική συνοικία και το υπέροχο Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας, η Κεντρική Ελευσίνα που συνορεύει με τον Τιτάνα και η Κάτω Ελευσίνα, στο παραλιακό μέτωπο, κοντά στη βιομηχανική ζώνη και το λιμάνι. Παράλληλα, για τις ανάγκες του προγράμματος δημιουργούνται στις γειτονιές της Ελευσίνας τρεις μεγάλοι κάθετοι κήποι, οι οποίοι θα λειτουργούν ως πολιτιστικά κέντρα γειτονιάς.

Τρεις είναι οι κεντρικοί χώροι που θα φιλοξενήσουν τις μεγάλες εκδηλώσεις: το εμβληματικό και γνωστό σε όλους Ελαιουργείο, το πρώτο εργοστάσιο της πόλης, το οποίο το 1939 λειτουργούσε ως «Χαρίλαος και Κανελλόπουλος ΑΕ» και παρήγε λινέλαια, βαμβακέλαια, πίτες για ζωοτροφές και κοινούς πράσινους σάπωνες, μεταξύ των οποίων ο «Σάπων Ελευσίνας» και διέκοψε τη λειτουργία του περί το τέλος της δεκαετίας του 1960.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!