Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: «Πόλεμος» μεταξύ ΔΕΗ – ιδιωτών για την αγορά ρεύματος
[Έθνος]: «Πόλεμος» μεταξύ ΔΕΗ – ιδιωτών για την αγορά ρεύματος

[Έθνος]: «Πόλεμος» μεταξύ ΔΕΗ – ιδιωτών για την αγορά ρεύματος


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο «πόλεμος» τιμών μεταξύ της ΔΕΗ και των ανεξάρτητων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να έχει ήδη χάσει περί τους 100.000 πελάτες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο «πόλεμος» τιμών μεταξύ της ΔΕΗ και των ανεξάρτητων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να έχει ήδη χάσει περί τους 100.000 πελάτες. Την εικόνα αυτή, δηλαδή της απώλειας μεριδίων της ΔΕΗ έναντι των ανταγωνιστών της, καταγράφει επίσημα και ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) μέσα από το μηνιαίο δελτίο του συστήματος παραγωγής και προμήθειας ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΔΕΗ μέσα σε έναν μήνα έχασε μερίδιο 1,76% από την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και για την ακρίβεια τον Σεπτέμβριο έπεσε στο 88,07% έναντι 89,83% που κατείχε τον Αύγουστο. Η απώλεια της τάξης του 1,76% θεωρείται σημαντική, δεδομένου ότι τους προηγούμενους μήνες η ΔΕΗ είχε πετύχει να φρενάρει την έξοδο πελατών της προς τους εναλλακτικούς προμηθευτές.

Από τους τελευταίους ιδιαίτερα κερδισμένοι είναι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί-προμηθευτές ρεύματος, καθώς η εταιρεία ΗΡΩΝ έχει αποσπάσει μερίδιο 3,14%, ακολουθεί η Protergia με 2,98% και έπεται η Elpedison με 2,52%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!