Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: «Πυρά» κυβερνητικών κύκλων κατά Σγουρού
[Έθνος]: «Πυρά» κυβερνητικών κύκλων κατά Σγουρού

[Έθνος]: «Πυρά» κυβερνητικών κύκλων κατά Σγουρού


«Βέλη» εναντίον του πρώην περιφερειάρχη Γ. Σγουρού εξαπολύουν κυβερνητικοί κύκλοι, που επισημαίνουν ότι κάποιες φορές η «σιωπή είναι χρυσός» και πως «λάθη, παραλήψεις και επιμονή» τον εκθέτουν.

Οι ίδιοι κύκλοι παραθέτουν μια σειρά από τις σχετικές ανακοινώσεις του κ. Σγουρού από τις 20/12/2016 και στις 11/1/2017, καθώς και τα πραγματικά στοιχεία:

Οι ίδιοι κύκλοι «υπενθυμίζουν» στον τέως περιφερειάρχη ότι η θητεία του έληξε χωρίς να αφήσει πίσω της κάποιο έργο υποδομής σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων.

«Το σχέδιό του για φαραωνικές εγκαταστάσεις στην Αττική (Φυλή, Γραμματικό, Κερατέα), ήταν ανεφάρμοστο, συγκεντρωτικό, αντιπεριβαλλοντικό, πανάκριβο για τους δημότες. Και το κυριότερο: ήταν σε πλήρη αντίθεση με το νόμο 4042/12 και την ευρωπαϊκή οδηγία – πλαίσιο 98/2008/ΕΚ, που δίνουν προτεραιότητα στην πρόληψη, την ανακύκλωση, την επανάχρηση, την κομποστοποίηση. Το μόνο που έκανε ήταν να επιλέξει τρεις περιοχές για να μεταφέρει εκεί όλη η Αττική τα απορρίμματά της. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η απόφαση για την κατάργηση των σχεδιαζόμενων με ΣΔΙΤ έργων στην Αττική, ελήφθη ομόφωνα από την ΕΕ του ΕΔΣΝΑ» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, και συμπληρώνουν: «Η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, εκτός από επιτακτική (προκειμένου να υπάρξει ευθυγράμμιση με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία) ήταν και αναγκαία συνθήκη για την κάλυψη της αιρεσιμότητας 6.2 και την εναρμόνιση με την Κοινοτική Νομοθεσία. Μια αναθεώρηση που ο τέως Περιφερειάρχης είχε “ξεχασμένη” από την ημέρα που ανέλαβε τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (2010) για προφανείς λόγους…»

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το ΠΕΠ Αττικής ουδέποτε έχασε 200 εκατομμύρια για τη διαχείριση των απορριμμάτων γιατί πολύ απλά ποτέ δεν είχε αυτούς τους πόρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!