Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Πιο… κοντά από Μάρτιο Αθήνα και Θεσσαλονίκη
[Έθνος]: Πιο… κοντά από Μάρτιο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

[Έθνος]: Πιο… κοντά από Μάρτιο Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Κατά μισή ώρα θα μειωθεί η απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2017 με την ολοκλήρωση των έργων στο σιδηροδρομικό τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι, ενώ το ταξίδι θα είναι συντομότερο κατά μία ώρα από τον Μάρτιο του 2018 όταν δοθεί στην κυκλοφορία το δεύτερο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός.

Τα εργοτάξια της σιδηροδρομικής γραμμής επιθεώρησε χθες ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως «οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Μειώνεται κατά μία ώρα τουλάχιστον η απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Ο χρόνος θα είναι 3 ώρες και 25 λεπτά για να πάει μια αμαξοστοιχία από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη» επεσήμανε. Στόχος του υπουργείου, προσέθεσε, είναι «να τρέξουμε μέχρι το 2018 τους διαγωνισμούς για τη σιδηροδρομική Εγνατία και τα εμπορευματικά κέντρα της Β. Ελλάδος».

Και αυτοκινητόδρομος
Ο κ. Σπίρτζης επιθεώρησε και το έργο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Ε65 στον κόμβο της Ανάβρας επισημαίνοντας πως τους πρώτους μήνες του 2017 ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες του νότιου τμήματος του Ε65 Λαμία – Ξυνιάδα. «Μένει ένα 10% για να ολοκληρωθεί το έργο εντός των χρονοδιαγραμμάτων, άρα τον Μάρτιο η Θεσσαλία θα έχει το κεντρικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου, όπως συμβατικά ορίζεται μετά την αναθεώρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!