Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Ποιοι είναι οι τρεις νέοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου
[Έθνος]: Ποιοι είναι οι τρεις νέοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου

[Έθνος]: Ποιοι είναι οι τρεις νέοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου


Kαλύφθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου οι τρεις θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, που παρέμεναν κενές από τις 30 Ιουνίου και την άμεση πλήρωση των οποίων ζήτησε πρόσφατα η πρόεδρος ΑΠ Β. Θάνου, λόγω των κενών και των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΑΠ.

Σε αντιπροέδρους προήχθησαν οι αρεοπαγίτες Δημ. Κράνης, Γεωρ. Σακκάς και Χρυσ. Παρασκευά, ενώ παραλείφθηκαν συνολικά 6 αρχαιότεροι δικαστικοί λειτουργοί, τέσσερις εκ των οποίων έχουν 1 έτος θητείας υπόλοιπο, ενώ μερικοί έχουν διακριθεί και έχουν συμμετάσχει σε σημαντικές υποθέσεις.

Από τους νεοπροαχθέντες, ο Δ. Κράνης (πέρσι παραλείφθηκε), που μπήκε το 1978 στο Σώμα, προήχθη σε αρεοπαγίτη το 2009 και αποχωρεί σε 3 χρόνια, επελέγη πέρσι στη θέση διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστών, ενώ προήδρευσε της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συνέταξε το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που υιοθέτησαν οι δικηγορικοί σύλλογοι (αντί του τελικά ψηφισθέντος με τις γνωστές πιέσεις της τρόικας).

Διετέλεσε προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ πέρσι το 2015 μετείχε στο Ειδικό Δικαστήριο και στην καταδικαστική πλειοψηφία για τον τ. υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Γ. Σακκάς, που θα προεδρεύει σε ποινικό τμήμα, έγινε αρεοπαγίτης το 2011, έχει διετή θητεία μπροστά του, ενώ ήταν εισηγητής στο πειθαρχικό συμβούλιο που επέβαλε πειθαρχική ποινή στέρησης αποδοχών 40 ημερών στον μέχρι πρότινος διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Ισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!