Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Παιχνίδι γνώσης κατά της φτώχειας
[Έθνος]: Παιχνίδι γνώσης κατά της φτώχειας

[Έθνος]: Παιχνίδι γνώσης κατά της φτώχειας


Τον γύρο του κόσμου πάνω σε ένα… υπαίθριο «φιδάκι» είχαν την ευκαιρία να κάνουν το περασμένο Σαββατοκύριακο εκατοντάδες Αθηναίοι που έκαναν τη βόλτα τους στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, εθελοντές της ανθρωπιστικής οργάνωσης Actionaid επιστράτευσαν το δημοφιλές παιχνίδι με σκοπό να «ταξιδέψουν» τους συμμετέχοντες σε γωνιές της Γης όπου την ζωή των ανθρώπων διαφεντεύουν ο πόλεμος, η φτώχεια και η αδικία.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν περίπου 400 άτομα. Ανάδοχοι παιδιού της οργάνωσης που γνώριζαν ήδη για την εκδήλωση, γονείς με τα παιδιά τους, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και νέοι που απλώς έτυχε να κάνουν τη βόλτα τους σταμάτησαν για να παίξουν. Οσο για εκείνους που σταματούσαν για να ρωτήσουν τι συνέβαινε ήταν υπερδιπλάσιοι. Σε κάθε παρτίδα του παιχνιδιού συμμετείχαν τρεις ομάδες των 3-4 ατόμων, τα βήματα των οποίων καθορίζονταν από την αντίστοιχη ζαριά που έφερναν. Μέσα στα 100 τετραγωνικά μέτρα του παιχνιδιού κάθε βήμα έκρυβε μία ιστορία από μία διαφορετική χώρα.

Οι παίκτες μετατράπηκαν για μερικά λεπτά σε μία γιαγιά από την Κένυα που έμενε νηστική για να τραφούν τα εγγονάκια της, τη στιγμή που ένας Ευρωπαίος πετούσε στα σκουπίδια τρόφιμα που λήγουν, σε ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν που κατάφερε να πάει σχολείο, σε μία μητέρα που προσπαθεί να προστατεύσει τα παιδιά της, σε έναν Παλαιστίνιο που ήθελε να πάει στη δουλειά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!