Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: Παζάρι Τέχνης στη Θεσσαλονίκη
[Έθνος]: Παζάρι Τέχνης στη Θεσσαλονίκη

[Έθνος]: Παζάρι Τέχνης στη Θεσσαλονίκη


Ενα παζάρι σύγχρονης τέχνης, στο οποίο συμμετέχουν χώρες από την Ευρώπη μέχρι την Απω Ανατολή, στήνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της ΔΕΘ από αύριο μέχρι και την Κυριακή.

Είκοσι πέντε γκαλερί από εννέα χώρες, με 300 καλλιτέχνες, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό εικαστικό πανόραμα από όλα τα είδη της σύγχρονης τέχνης (ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις), ενώ με δικά τους stands συμμετέχουν 25 μουσεία της χώρας.

Μικρά και μεγάλα έργα τέχνης περιμένουν τους φιλότεχνους, με εξαιρετικά προσιτές τιμές και επιτόπου δημοπρασίες, παράλληλα με δρώμενα, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και ξεναγήσεις.

Για τέσσερις μέρες η Θεσσαλονίκη θα ζει στους ρυθμούς της σύγχρονης τέχνης, θα γνωρίσει καλλιτέχνες από χώρες μακρινές όπως η Ιαπωνία, αλλά και γειτονικές όπως η Τουρκία, η Σερβία και η Βουλγαρία.

Τιμώμενοι καλλιτέχνες είναι ο γλύπτης Θόδωρος, ο οποίος θα μιλήσει για την πορεία του και ο ζωγράφος Νίκος Σαχίνης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στον Μάριο Πράσινο, έναν κοσμοπολίτη εικαστικό που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έζησε στο Παρίσι.

«Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια που την είχαμε χρόνια στο μυαλό μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Helexpo-ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Παντελής Τσάτσης, την παρομοίασε με «ένα τρένο που φέτος έχει 25 γκαλερί, αλλά του χρόνου θα χρειαστούμε περισσότερα βαγόνια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!