Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: «Πάρε-δώσε» μέχρι την τελευταία ώρα στο μέτωπο των εργασιακών
[Έθνος]: «Πάρε-δώσε» μέχρι την τελευταία ώρα στο μέτωπο των εργασιακών

[Έθνος]: «Πάρε-δώσε» μέχρι την τελευταία ώρα στο μέτωπο των εργασιακών


Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται το σκληρό παζάρι για το «αγκάθι» της δεύτερης αξιολόγησης που ακούει στο όνομα εργασιακή μεταρρύθμιση.

Οι διαβουλεύσεις, παρασκηνιακές και μη, είναι πυρετώδεις, καθώς η βελγική πρωτεύουσα ζει στους ρυθμούς του επικείμενου κρίσιμου Eurogroup.

Στόχος είναι να κλείσουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα τα ανοιχτά μέτωπα. «Δεν έχει γεφυρωθεί ακόμη το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, αλλά έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος και η συνεργασία είναι πολύ καλή», σημείωνε χθες για τα εργασιακά υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος. Ο ίδιος δεν απέκλειε το ενδεχόμενο επισφράγισης της συμφωνίας σε πολιτικό επίπεδο. «Υπήρξαν φορές στο παρελθόν που είχαμε συμφωνία στο 99% και οι θεσμοί ήρθαν στο Eurogroup με δύο-τρία σημεία διαφωνίας. Αν υπάρχει μόνο ένα ανοιχτό ζήτημα, τότε είναι λογικό να συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών»…

Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου έχει από χθες απανωτές επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε με τον Πιερ Μοσκοβισί. Ψηλά στην ατζέντα θέτει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Η λειτουργία της συλλογικής αυτονομίας αποτελεί στοιχείο των κοινών συνταγματικών παραδόσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται σε μια ιδιότυπη κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο», σημείωναν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!