Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Το όραμα της σύγχρονης εποχής θέλει απλότητα, επικοινωνία και οικονομία
[Έθνος]: Το όραμα της σύγχρονης εποχής θέλει απλότητα, επικοινωνία και οικονομία

[Έθνος]: Το όραμα της σύγχρονης εποχής θέλει απλότητα, επικοινωνία και οικονομία


Οι μεγάλες απορίες και οι ιδιαίτεροι στοχασμοί μας έρχονται συνήθως τη νύχτα. Τις στιγμές που αφιερώνουμε στον εαυτό μας. Που έχουμε «παγώσει» την επικοινωνία με τον «έξω κόσμο» και κοιτώντας τον ουρανό αισθανόμαστε λίγο σαν αρχαίοι φιλόσοφοι ή σαν στοχαστές της Αναγέννησης. H «απόδραση» συνήθως δεν κρατάει πολύ γιατί η καθημερινότητα καταφέρνει και εισβάλλει με τον πιο απαιτητικό τρόπο.

Η ζωή είναι απαιτητική, ο ανταγωνισμός υψηλός, τα έξοδα επίσης και όταν έχεις στήσει με κόπο, όνειρα και ιδρώτα την επιχείρηση σου, κάθε σκέψη ακουμπάει πάνω στο πως θα βελτιώσεις την επαγγελματική σου πορεία και υπόσταση αλλά και πως θα βρείς και τον ποιοτικό χρόνο για να «κοιτάς όπως παιδί τα αστέρια» ή να ζεις με τους δικούς σου ανθρώπους στιγμές οικογενειακές

«Μήπως ψάχνεις θαύματα;» θα σε ταρακουνήσει η φωνή της λογικής μέσα σου. «Όχι» απαντάς εσύ. «Ψάχνω τον ιδανικό συνεργάτη, τον πολύτιμο σύμμαχο». Γιατί τί θέλει ο επαγγελματίας για να προκόψει; Να είναι παντού, γρήγορα, αποτελεσματικά και παραγωγικά. Στην εποχή που η ταχύτητες στην τεχνολογία καλπάζουν, εκείνος να είναι «πάνω στο άλογο» και να απογειώνεται.

Πέρασαν οι εποχές που δούλευες πίσω από ένα γραφείο, με μια στοίβα χαρτιά μέχρι αργά τη νύχτα και σήκωνες και τα τηλέφωνα. Ακόμα θυμάσαι σαν εφιάλτη τον ήχο του τηλεφωνικού κέντρου και τα φωτάκια στις γραμμές να αναβοσβήνουν απειλητικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!